dimarts, 19 de juny del 2012

POSSIBLES PREGUNTES I POSSIBLES PROVES PER AL DIMECRES


1. El cacau és d'origen africà.
2. La xocolata s'obté d'una planta anomenada cacau.
3. Segons la mitologia, la xocolata és un regal dels déus als homes.
4. Per què es considera la xocolata una beguda de resi i nobles (sobretot dels espanyols)?
5. Els països del 3r Món consumeixen la xocolata, mentre que els del 1r Món cultiven el cacau.
6. El cacau es cultiva sobretot en climes freds.
7. Es diu que el consum de xocolata pot provocar acne juvenil.
8. El consum de xocolata en forma d'ous i de mones és típic de les celebracions de Pasqua.
9. Qui va petentar un mètode per extreure el greix del cacau?
10. La xocolata és un producte hipocalòric.
11. Hi ha qui diu que el consum de xocolata modifica negativament l'estat d'ànim.
12. Qui va endolçar la beguda del cacau?
13. En molts productes qualificats de "xocolata", el component principal no és cacau, sinó el sucre.
14. Nestlé, una de les empreses productores més importants del món, respecta rigorosament els principis del Comerç Just.
15. Van ser els anglesos els qui van portar el cacau i la xocolata cap a Europa.
16. D’on s’obté la xocolata?
17. D’on prové l’arbre del cacau?
18. Quin és el nom científic del cacau?
19. Quin clima convé a l’arbre del cacau?
20. Què vol dir Theobroma en grec clàssic?
21. Quins efectes pot tenir el consum de xocolata?
22. Què és una rajola de xocolata?
23. Què és una presa de xocolata?
24. Quina informació podem trobar en l’embolcall d’una rajola?
25. Digues el màxim productor mundial de cacau.
26. Digues el màxim consumidor mundial de xocolata.
27. Com prenien la xocolata els maies?
28. Qui va portar la xocolata a Europa?
29. De quina llengua prové la paraula “xocolatl”?
30. Què volen aconseguir les botigues de Comerç Just?
31. Com van endolçar les monjes d'Oaxaca la beguda del cacau?
32. Digues dues de les característiques que fan que un producte sigui de Comerç Just.
33. Com es diu la botiga de Comerç Just que vam visitar i on és?
34. Per què els productes de Comerç Just que consumim no es fabriquen al Tercer Món?
35. Quina diferència hi ha entre Comerç Just i caritat?
36. Digues tres components que se solen afegir a les rajoles de xocolata.
37. Digues tres modalitats (no tres marques) de xocolata.
38. Què és l’explotació infantil i quina relació té amb el cultiu del cacau?
39. Què és una cooperativa?
40. Quina diferència hi ha entre un cultiu biològic i un de convencional?
41. Digues tres raons per haver treballat el tema de la xocolata.
42. Digues “xocolata” en tres idiomes diferents.
43. Segons la mitologia maia, qui va donar la xocolata als homes?
44. Per què un déu maia va donar la xocolata als homes, segons la mitologia?
45. Amb quin mite grec es pot relacionar Quetzalcoatl?
46. En quina unitat es mesura l’energia dels aliments (per exemple, la xocolata)?
47. Què aporten de positiu els greixos, com els presents a la xocolata, a la nutrició humana?
48. Digues el cognom de dos industrials suïssos que van crear empreses importants per a la comercialització de la xocolata.
49. Indica dos nutrients presents a la xocolata.
50. Indica dues afirmacions negatives que s’acostumin a dir sobre la xocolata i que la ciència hagi demostrat que siguin falses.

51. Nombra les principàls varietats del cacau.

TASQUES

1Parla del Comerç Just. Què pretén, on actua i com ho fa?
2 Explica la llegenda de Quetzalcoatl.
3.Explica la vostra investigació sobre les rajoles de xocolata.
4 Descriu breument la història de la xocolata, des dels maies fins avui.
5 Càlcul de % i preus. partir de dades donades. 

6 Descriu les parts de la planta del cacau. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada